Wat zijn cryptocurrency?

Crypto tips zijn ontzettend handig als je begint met de digitale aandelenmarkt. Cryptomunten zijn een alternatief ruilmiddel voor de traditionele munteenheden. Cryptovaluta worden niet uitgegeven door de centrale banken zoals de ECB. Het systeem is is hier volledig anders. Bij cryptovaluta gaat de uitgifte via een blockchain - een gedecentraliseerde keten van uitgevers en eigenaren.

Een ander verschil is dat het 24/7 mogelijk is om cryptomunten te kopen of te ruilen. Dit in tegenstelling tot de aandelen- of valutamarkt. Daarnaast zijn de koersen van de cryptomunten erg volatiel. De bull en bear bewegingen van de koersen wisselen elkaar sneller af. Als beginner weet je vast niet hoe je hiermee om moet gaan. Raadpleeg de chatbot voor crypto tips of als je andere vragen hebt.

Bitcoin of crypto: wat is het nou?

Als het over cryptovaluta gaat denken de meeste mensen gelijk aan de bitcoin. Deze mensen hebben deels gelijk. Wij leggen je uit waarom: bitcoin was de allereerste cryptomunt. Door de stijging van de koers in de afgelopen 10 jaar en alle mythes om de bitcoin is het ook gelijk de bekendste.

Echter is bitcoin slechts één van de cryptomunten op de markt. Soortnaam en merknaam worden in die zin door elkaar gehaald. Naast de bitcoin zijn er nog vele andere muntsoorten. Wellicht heb je al gehoord van Stellar, Ethereum, Litecoin en Ripple? Dat is zeker het onderzoeken waard als je meer wil weten over cryptovaluta in de brede zin van het woord.

Waarom beleggen of traden in cryptomunten?

Traditionele beleggers vinden het vaak spannend om de overstap te maken naar de cryptomarkt. Omdat deze markt nog niet zo lang bestaat is het ook moeilijk om hier een prognose op los te laten. Beleggen in crypto is momenteel relatief veilig. Het is wel belangrijk dat je tegen de grote schommelingen in de koers kan. Bovendien levert het investeren meer op dan het geld op een spaarrekening zetten.

Bovendien is de verwachting voor de koers van de bitcoin spectaculair. De koersen staan momenteel op $19.000. Sommige experts zeggen dat deze eind 2021 zelfs op $100.000 staat. Vraag een beleggingscoach om crypto tips of aandelen advies als je wel het voornemen hebt om die stap te maken.

Koers bitcoin belangrijke indicator

Hoewel de bitcoin niet de enige cryptomunt is geldt de koers wel als een belangrijke indicator voor de rest. Het handelen in bitcoin neemt steeds meer toe naarmate de dollar als munt in waarde daalt. Dit proces gaat volledig automatisch. Technische analyse software neemt het van je over. Het voordeel hiervan is dat emoties buiten beschouwing worden gelaten.

Wil je meer informatie over het kopen en verkopen van shares, aandelen of crypto? Jackbot is voor jou de beleggingscoach die je zoekt. Richt je tot ons met je vragen via de chatbot, mail of telefoon.

Technische analyse software | Beleggen en handelen met hulp van bots

Meer informatie over technische analyse software, de aandelenmarkt, cryptovaluta en daytrading vind je bij Jackbot. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.